Welke bedrijfsinformatie moet ik op mijn website plaatsen?

Qantani - 10 mei 2016

Als ondernemer ben je verplicht om bepaalde informatie transparant op je website te publiceren. Zo kan de consument zien met wie ze zaken doen en hoe ze contact kunnen opnemen. Dit staat allemaal vastgelegd in de wet ‘koop of afstand’.

We verwelkomen graag nieuwe klanten bij Qantani, maar om problemen bij de screening van je website te voorkomen is het handig om je zaken vooraf geregeld te hebben. Welke informatie over je bedrijf moet er op je website staan om klant te worden bij Qantani? Voor het gemak hebben we de regels hieronder op een rij gezet.

Welke informatie moet je vermelden over je onderneming?

 1. Handelsnaam
  Zoals deze bij de KvK staat geregistreerd. Gebruik je een andere handelsnaam? Maak dan duidelijk van welke onderneming dit een handelsnaam is.
 2. Adresgegevens
  Vanaf welk adres wordt de webwinkel gerund? Dit adres hoeft niet gelijk te staan aan het adres waaronder je bent ingeschreven bij de KvK. Let op: Een postbusnummer volstaat in dit geval niet.
 3. Contactgegevens
  Naast het vermelden van je e-mailadres moet je ook aangeven hoe je te bereiken bent voor je klanten, bijvoorbeeld door het vermelden van een telefoonnummer op je website. Ben je niet 24/7 bereikbaar? Vermeld dan duidelijk je openingstijden.
 4. KvK- en btw-nummer
  Ook de vermelding van je KvK- en btw-nummer is verplicht. Zo kunnen consumenten je nog makkelijker bij de KvK terugvinden en kan daar geen verwarring over ontstaan.

Waar plaats je deze inlichtingen?

Vermelding van deze informatie dient op een logische plaats terug te vinden zijn op je website. Dit kan bijvoorbeeld op de contactpagina of op de “over ons” pagina op je website. Qantani voert een check uit op de bovenstaande punten.


Terug naar blog