recurring payments

Recurring Payments. Eenvoudig herhaalbetalingen uitvoeren bij je klanten

Qantani - 14 juli 2016

Indien je lidmaatschappen, abonnementen of andere terugkerende betalingen aanbiedt op je website zijn er diverse mogelijkheden om deze bedragen te incasseren. Dit kan onder andere via automatische incasso, ook wel recurring payments genoemd. Met een doorlopende machtiging geeft je klant toestemming om wekelijks, maandelijks of bijvoorbeeld jaarlijks een bedrag af te schrijven. Een doorlopende machtiging kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor afbetalingen of abonnementen, maar ook om contributie te incasseren van de leden van clubs, sociëteiten en verenigingen.

De toename in abonnementsdiensten komt niet uit de lucht vallen. Voor ondernemers is het een goede manier om klanten aan zich te binden, terwijl consumenten niet meer naar hun betaling hoeven om te kijken. Voorheen kon je je voornamelijk abonneren op online diensten als Spotify en Netflix, tegenwoordig is er voor vrijwel elk product (denk aan scheermesjes of maaltijdboxen) wel een abonnement variant denkbaar.

Hoe werkt het?

Recurring payments werkt door middel van herhaaldelijke incasso’s, consumenten dienen daarvoor een geldige machtiging af te geven via de Qantani internetkassa. Voor SEPA-incasso moet een machtiging voor IBAN en tenaamstelling van de rekeninghouden (de consument) plaatsvinden. Dit kan door middel van een SOFORT, Belfius, Bancontact of iDEAL betaling. Voor creditcard incasso’s moet een machtiging voor een specifieke kaart plaatsvinden, deze kan afgegeven worden door middel van een creditcard betaling.
Voor meer informatie over het aanmaken van een incassomachtiging (ook wel een incasso mandaat genoemd) kunt u terecht op de recurring payments documentatie.

Creditcardgegevens

Incasseren van creditcards is zonder onze recurring payments module niet mogelijk, terwijl incasso’s van bankrekeningen met een zakelijke rekening bij de bank uitgevoerd kunnen worden. Zonder beveiligingscertificering zoals het PCI mogen bedrijven geen creditcard gegevens opslaan. Wij als payment service provider voldoen aan alle regelementen om dit op een veilige manier te doen. Middels een beveiligd betaalscherm kan een klant zijn of haar creditcardgegevens opgeven. Wij slaan deze data vervolgens op als tokens. Een token is een technische representatie van data, waarmee we kunnen bewijzen over creditcarddata te beschikken, zonder de creditcard gegevens vrij te geven. Door het toepassen van ‘tokenization‘ zijn creditcardgegevens van consumenten te alle tijden veilig, maar kunnen we altijd herhaalbetalingen voor bekende creditcards / klanten uitvoeren.

Enkele voordelen

  • Het is een voordelige online betaalmethode voor jou als merchant, zeker bij herhalende betaalverplichtingen
  • Uitgebreide dekking in Europa
  • Mogelijkheid tot het incasseren van een creditcard

Wil je ook recurring payments kunnen verwerken? Registreer dan vandaag nog je account bij Qantani, en je kunt snel aan de slag! Onze pakketten en tarieven kun je terugvinden op onze tarievenpagina.

Mocht je hulp nodig hebben bij activeren of vragen hebben dan zijn wij tijdens kantooruren telefonisch en per e-mail bereikbaar. We helpen je graag verder!


Terug naar blog